Het principe van 3-O leren
Door ondernemend, onderzoekend en ontwerpend leren worden kinderen en leerkrachten uitgedaagd om het maximale uit zichzelf en anderen te halen. Dat levert veel op, want kinderen zijn betrokken en staan open voor brede ontwikkeling, ze leren onafhankelijk(er) van de leerkracht, ze leren feedback te geven en te krijgen, ze ontdekken hun talenten en kunnen eigen initiatief tonen.
In onze projecten zien we hoe kinderen dankzij 3-O leren verantwoordelijkheden aangaan en nakomen, hoe ze feedback geven en ontvangen, hoe ze in teams toewerken naar een concreet eindproduct en verbinding maken met concrete toepassingen. We zien dat kinderen zeer gemotiveerd zijn om uitdagingen aan te gaan en de verantwoordelijkheid nemen om de uitdaging ook uit te voeren.
Praktische uitwerking 3-O leren in atelierleren
In verschillende workshops in de school maken kinderen kennis met de wereld om hen heen en gaan ze op ontdekkingsreis langs de verschillende vakken. Ze leren vraagstukken op te lossen met originele ideeën. Het Atelier-programma van De Meent is een broedplaats van creativiteit en innovatie. Samenwerken, plannen, initiatieven nemen en presenteren zijn wezenlijk onderdeel van 3-O leren. Door dit in atelierleren te integreren, ontstaat een breed aanbod en wordt de fantasie geprikkeld. Interesses en talenten van leerling en leerkracht worden hiermee aangesproken en versterkt. Als de leerlingen aan hun Atelierproject werken, tonen ze zelfstandigheid, zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid.
We zien het als onze taak om onze ambitie en vakmanschap in te zetten voor de ontwikkeling van uw kind. Dit doen we onder andere door het aanbieden van Ateliers volgens het principe van 3-O leren.