info@bsdemeent.nl 040 22 33 038

Coronaprotocol de Meent

De Meent volgt de richtlijnen Veiligheidrisico’s RIVM voor de onderwijssetting.

• Strikte aandacht voor de hygiënerichtlijnen.
  • Alle regels omtrent thuisblijven en quarantaine bij corona-gerelateerde klachten, zowel bij personeel, leerlingen als gezinsleden, worden strikt gevolgd. De adviezen van de GGD zijn daarbij leidend.
  • Afspraken met schoonmaakdienst voor intensieve dagelijkse schoonmaak.

Hygiëne, ventilatie en veiligheid algemeen
De volgende hygiënemaatregelen zijn van kracht.

• Handen wassen bij binnenkomst, voor het eten, na toiletbezoek en na buiten spelen.
  • Gebruik papieren handdoeken.
  • Hoesten, niezen in de ellenboog.
  • Elke klas heeft eigen zeep en schoonmaakmiddelen.
  • Chromebooks en materialen worden regelmatig schoongemaakt.
  • Toewijzen van toiletten per groep.
  • Met de schoonmaakdienst zijn afspraken over extra schoonmaak gevoelige onderdelen (toiletten, deurklinken, bureaus).
  • We maken dagelijks gebruik van de mechanische ventilatie. Daarnaast worden tijdens pauzes lokalen extra gelucht door deuren en ramen op te zetten. Ruimtes zonder mechanische ventilatie worden zoveel mogelijk gelucht, tijdens de pauzes staan alle ramen en deuren open. Ook tijdens lessen zal er zoveel mogelijk gelucht worden.

Testbeleid

• Vanaf 11 april is het coronatestbeleid veranderd. Het uitgangspunt is nu dat iedereen bij een mogelijke coronabesmetting een thuistest doet. Het is niet meer nodig om een positieve zelftest door de GGD te laten bevestigen, of om op dag 5 een PCR-test bij de GGD te laten uitvoeren om de quarantaine op te heffen.
  • Leerlingen vanaf groep 6 hoeven niet meer 2 keer per week testen.
    Wat moet je doen als je test positief is? Wanneer moet je in quarantaine en hoe lang? Dat staat allemaal in de vernieuwde quarantainecheck.